WORKSHOPS

 


Wij bieden verschillende workshops aan:

  1. Benut het schoolplein als klaslokaal
  2. Alle kinderen naar buiten
  3. Op maat gemaakte workshop

 

 

Workshop ‘Benut het schoolplein als klaslokaal
Voor wie is deze workshop: leerkrachten, begeleiders in de BSO/Kinderopvang
Wist je dat je heel veel lessen, zoals rekenen, taal, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie ook gewoon buiten op het schoolplein kunt geven.

Wat houdt de workshop in?
Tijdens deze workshop krijg je inspirerende voorbeelden te zien, van vakgerichte buitenactiviteiten. Heb je een groen schoolplein, dan zijn buitenlessen eigenlijk een must. Helaas worden veel groene schoolpleinen aangelegd, zonder de groene omgeving te integreren in de lessen. Het is juist zo belangrijk dat kinderen veel meer buiten zijn en tijdens de reguliere buitenlessen ook vaardigheden ontwikkelen als zelfvertrouwen, fijne en grove motoriek, samenwerken,   Vaardigheden waar kinderen niet op getoetst worden, maar misschien nog wel belangrijker zijn, dan rekenen en taal.
Met gerichte groepsopdrachten ontdek je ook zelf de mogelijkheden van buitenlessen.
Duur: afhankelijk van de wensen duurt een workshop 2 uur
Heeft u interesse om met uw organisatie een workshop te volgen, neem dan contact met ons op. We bespreken dan de mogelijkheden, locatie en kosten.

Workshop  ‘Alle kinderen naar buiten’
Voor wie is deze workshop: Leerkrachten, begeleiders in de BSO/Kinderopvang, Gastouders, IVN- KNNV-afdelingen en (groot)ouders.
Is het niet geweldig als kinderen onbevangen in bomen klimmen, zonder angst een spin oppakken of met hun zondagse schoenen in de modder spelen? Helaas spelen steeds minder kinderen buiten, maar wij (groot)ouders, leerkrachten, begeleiders in de BSO/Kinderopvang, gastouders en iedereen die met kinderen werkt kunnen het tij keren. Hoe, dat leer je in deze workshop.

Wat houdt de workshop in?
Tijdens de workshop gaan we samen ontdekken waarom het zo belangrijk is dat kinderen buiten in de natuur spelen.
U leert de natuur te bekijken door de ogen van het kind en ervaart hoe kinderen de natuur ontdekken.
De natuur is één grote speelgoedwinkel en speeltuin, samen gaan we winkelen en spelen. Of anders gezegd, we bedenken samen activiteiten die we met kinderen kunnen gaan doen in de natuur, met de mogelijkheden die de natuur ons biedt. Van actief bouwen, het doen van proefjes, tot het gezellig knutselen aan de keukentafel. Het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ wordt gebruikt als inspiratiebron.
Als laatste gaan we brainstormen hoe we kinderen weer naar buiten krijgen, met de kennis die je hebt opgedaan.
Optioneel: Buitenactiviteit; we gaan de natuur in om samen te ontdekken welke activiteiten we met kinderen kunnen doen. Dit vraag een creatieve houding van de deelnemers, om in te kunnen spelen op mogelijkheden die de locatie biedt.
Duur: afhankelijk van de wensen duurt een workshop 2-4 uur
Heeft u interesse om met uw organisatie een workshop te volgen, neem dan contact met ons op. We bespreken dan de mogelijkheden, locatie en kosten.

Workshop op maat voor Organisaties / Scholen / Gastouderbureaus / Kinderopvang / BSO

Wij geven ook workshops op maat, gericht op het buiten spelen, leren en ontdekken. In overleg stellen we een programma vast. Zo kunnen we bijvoorbeeld dieper op een thema in gaan, of juist de mogelijkheden van jullie eigen buitenruimte ontdekken.
Heeft u interesse om met uw organisatie een workshop op maat te volgen, neem dan contact met ons op. We bespreken dan de mogelijkheden, locatie en kosten.